Translate

24-08-2014

Junior Detectives: Groep 7 en 8 - Rekenen

Een van de minigames: Paarse SPLATSJ!
ballen in de vakken schieten. (Geweldige bibliotheek!)
Junior Detectives: Groep 7 en 8 - Rekenen (JD-R) is een game gemaakt door The Learning Company en mijn persoonlijke minst favoriete JD game.
De Junior Detectives zijn ergens hoog in de Himalaya's in een dorpje. In het dorpje wordt beweerd dat er een Yeti is die alle belangrijke schatten uit het dorp steelt en, nou ja, daarom zijn de Detectives er dus. Toppie, de vliegende robot-schildpad van de Junior Detectives (hij lijkt op een cracker) krijgt een of andere data binnen. De data is een soort van kubus met daarin alle plekken, verdachten, en voorwerpen die gestolen worden. Elke keer als je een mini-game speelt krijg je een hint, waarmee je een verdachte, plek of voorwerp kunt wegstrepen. Je moet het zien als een soort van "Wie is het?" (Ik weet niet wie het is, want het is elke keer weer iemand anders). Als je genoeg hints hebt, houd je een verdachte, plek en voorwerp over en kun je kijken of er een schat verborgen ligt. Als het allemaal goed is vind je een van de schatten op de plaats en vertelt de verdachte waarom hij/zij het heeft gestolen (vervolgens mogen ze weer gewoon gaan. Dieven lopen daar gewoon vrij rond in de stad!!??). Als je beschuldiging niet klopt dan wordt er of verteld dat het voorwerp er niet ligt of je krijgt het voorwerp en vervolgens word het uit je handen getrokken met een haak (en wat doen ze dan? Nou, ze blijven staan... ze kijken niet eens of ze kunnen zien wie de dief is! En dat noemt zichzelf detective?). Je blijft doorgaan tot je alle zeldzame schatten (waarvan er soms wel 5 dezelfde in de schattencollectie staan: Zeldzaam)  hebt, en dan zie je wie de echte Yeti is die iedereen dwingt de schatten te stelen. Aan het einde wordt de Yeti bedolven onder een lawine en iedereen is blij (het leven is geweldig).

Ik vond JD-R een leuke game, maar toch is het mijn minst favoriete. De mini-games zijn LEUK, maar de herhaling van de minigames (sommige games moet je meer dan 30 keer doen) maken de game MIJN MINST FAVORIETE JD GAME. Als je de andere JD-games hebt gespeeld, speel dan deze ook, maar als je nog nooit een JD game hebt gespeeld, speel dan een andere uit de serie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten