Translate

24-10-2015

Tom and Jerry: Fists Of Fury (EXTRA LANG)


Tom and Jerry: Fists Of Fury is een actie-game uit 2000 gemaakt door VIS Entertainment. In deze game moet je vechten tegen andere karakters uit de Tom and Jerry serie en zo kun je nieuwe karakters vrijspelen.


Er zit geen storyline in de game. Ik denk dat ze het gewoon leuk vinden om elkaar af te ranselen.


Je kan in het begin alleen maar met Tom en Jerry spelen, maar verderop in het spel kun je ook met Spike en Tike (de honden), Butch (de zwarte kat), Duckling (de eend) en Tuffy (de muis met de luier) spelen. Om een karakter vrij te spelen moet je een paar levels achter elkaar voltooien. Elk level heeft meerdere rondes en vaak moet je ook tegen 2 verschillende karakters (dit zijn dezelfde karakters als degene die je vrij kunt spelen) spelen. De levels spelen zich op verschillende locaties af. Sommige levels zijn speelbaar in het licht en donker, zoals een level dat zich in een tuin afspeelt en een level dat zich in de keuken afspeelt. Voorbeelden van locaties zijn:
- Een huiskamer die is ingericht met kerstmis-shit
- Een vuilnisbelt
- Een cruiseschip

Vaak moet je in het laatste level eerst tegen een ander karakter spelen, dan tegen een vijand die heel erg op je eigen karakter lijkt, maar vaak een andere kleur heeft. Tot slot moet je nog tegen een eindbaas vechten (de eindbaas is altijd Tom of Jerry). Deze vijand heeft een extra power. Zo wordt Tom om een bepaalde tijd onzichtbaar en Jerry(can) heel groot worden. Ook is er in het eindbaas level oneindige tijd, in tegenstelling tot de normale levels, waar je maar 2 minuten hebt. Als de tijd op is wordt er gekeken naar de persoon met de minste energie over. Dat is dan de verliezer.

In de linker hoek hebben wij een echte vechter.
Zijn naam is TOM!
In de rechterhoek hebben wij een enorme vechtmachine.
Zijn naam is.... ook Tom.
Er zijn verschillende manieren om je vijand schade aan te richten. Zo kun je je tegenstander slaan. Dit kun je doen met je vuisten, maar je kunt ook vaak voorwerpen oppakken, zoals een plank, knuppel en hamer enz. Ook kun je voorwerpen oppakken en deze naar de vijand gooien. De vijand kan de voorwerpen ontwijken, maar als ze geraakt worden verliezen ze energie. Soms verschijnen er dan kistjes met rode kruizen. Als je deze oppakt krijg je zelf wat extra energie.
Ook kan de vijand zichzelf schade aanrichten. Dit doen ze door in een vlam of rookwolk terecht te komen en dan een tijdje in de fik te staan.

In de levels verschijnen ook soms vraagtekens, die je een power-up geven als je deze oppakt. Er zijn verschillende power-ups, zoals een schild, die je beschermt tegen alles wat schade aanricht, een extra kracht, waarmee je de tegenstander extra veel schade aan kunt richten, een soort van virus die langzaam je energie laat afnemen (je kunt deze aan de vijand doorgeven) en een power-up om onzichtbaar te worden, waardoor vijanden de verkeerde kant op gooien als ze dingen naar je toe willen gooien.

Hier zie je Tom die op zijn muil geramd wordt én het virus
heeft. Echt zielig!
Als je met alle karakters hebt gewonnen speel je een cheat-mode vrij die je nog een paar extra cheats geeft. De cheats helpen je niet echt met het spelen van de game, maar zijn meer bedoeld als grappige cheats om even uit te proberen.

Tom and Jerry: Fists of Fury is een leuke actie-game, omdat het spel verschilt van de meeste andere actie-games, maar toch is het spel vrij uitdagend. Het spel is fijn om te spelen, omdat de controls makkelijk bestuurbaar zijn en ook makkelijk te leren zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten