Translate

24-08-2015

Things From Space


Things From Space is een mini-game die is te vinden in Spy Fox 2: Some Assembly Required. De game is gemaakt door Humongous Entertainment en vind je als je op de knop pret klikt in Spy Fox. Wanneer je dat doet opent de game zich en kun je de game spelen.


Things From Space komt uit 1999, net als Spy Fox 2. Dat kan ook niet anders, aangezien deze game in Spy Fox 2 zit. De mini-game is een arcade game, waarbij je met een ruimteschip andere ruimteschepen en meteorieten kapot moet schieten. En dat rijmde! Als je geraakt wordt door een ruimteschip of een meteoriet dan ontploft je eigen ruimteschip en ben je een 'leven' kwijt. Ook verdien je punten met het neerhalen van ruimteschepen of meteorieten. Soms komt er een bonus uit een schip of meteoriet, waarmee je extra punten kan verdienen. Naast deze bonuspunten komen er soms ook power-ups uit de obstakels. Deze power-ups zorgen ervoor dat je per schot meer dingen kan raken, tenminste als je een beetje normaal kan richten. Je hebt drie verschillende manieren waarop je kunt schieten. Je hebt een straal die gewoon recht vooruit gaat en alles raakt waar die tegenaan komt. Ook heb je rode schoten die een einde vooruit gaan en daarna ontploffen. Als laatste heb je nog een straal die maar tot een bepaald punt komt, maar die wel een tijdje blijft. De power-ups geven je maar van een soort straal een hoger niveau.

Je kan nog extra levens verdienen, maar ik ben er niet achter gekomen wanneer je een extra leven krijgt. In de eerste paar levels komen bijna alleen maar kleine meteorieten en een paar ruimteschepen. Alle obstakels in dat level zijn nog makkelijk neer te halen, maar in de latere levels komen er grotere meteorieten en die zijn lastiger ook neer te halen. Ook komen er ruimteschepen die zelf nog terugschieten en die in allemaal random richtingen bewegen, waardoor het lastiger wordt om ze neer te halen.

Ik vind Things From Space een leuke game, omdat het makkelijk begint, maar al snel lastig wordt. Ook is het leuk dat er gewoon een leuke arcade game in een ander spel zit en dat de arcade game ook nog eens een hele hoop levels heeft. De game heeft gewoon een grappig principe, maar is op de een of andere manier toch nog verslavend. Ik heb de game best een tijd gedaan, maar jammer genoeg was ik na level 10 al dood.

Things From Space is een leuke arcade game met een grappig principe en levels die al snel heel lastig worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten