Translate

14-07-2015

Agent Hugo: RoboRumble

Agent Hugo: RoboRumble is een race/platform game, gemaakt door ITE Media ApS, uit 2006. In dit spel bestuur je de trol Agent Hugo op een hoverboard in zijn strijd tegen Geekdorph of hoe die ook heet. Maakt mij niet uit, want hij gaat aan het einde toch dood. Spoiler Alert! Las het vorige stukje niet als je het niet wilde weten, heb je het toch gedaan... Nou, dat is dan pech voor jou. Die Geekdorph is een soort robot die zelf ook robots bouwt en die moet je dan doden.


Je moet eerst allemaal levels doen voordat je tegen Geekdorph kan strijden. Waarschijnlijk om te oefenen ofzo, maar ik weet het niet. Gewoon omdat het kan. Er zijn drie verschillende soorten levels.
Hier komen ze dan hoor:
Of hierna:
Oké, nu dan:
- Tijdlevels
- Robotvernietigingslevels (goed woord voor galgje trouwens)
- Puntenlevels

In Tijdlevels moet je een bepaald aantal laps rijden binnen een bepaalde tijd.
In Robotvernietigingslevels moet je een aangegeven aantal robots doden binnen een aantal laps.
In Puntenlevels moet je een aangegeven aantal punten halen binnen een aantal laps.

Je bestuurt Hugo met de pijltjestoetsen. Door het hele parcour heen liggen tegels die allemaal een andere actie hebben. Er zijn drie verschillende soorten tegels:
Groene tegels: Geven je een beschermend schild, waarmee je monsters kunt vernietigen.
Rode tegels: Laten je heel hoog springen
Blauwe tegels: Geven je extra snelheid.
Al deze effecten werken maar voor een korte duur.

Linksonder in het beeld zijn vlakken met dezelfde kleuren als de tegels te zien. Je kan maar één vlak selecteren, maar je kan wisselen van vlak met de A- en D-toetsen. Een tegel op de grond werkt alleen maar als je linksonder in beeld dezelfde kleur hebt geselecteerd.

De levels beginnen simpel en worden steeds lastiger. Het level waarin je de eindbaas moet verslaan is heel irritant, omdat het op sommige punten niet heel goed lijkt te werken. Vaak voelt het ook alsof je te weinig tijd hebt om het level te halen. Het eindfilmpje kwam vreemd over, omdat je dan ziet wat Geekdorph echt is.

De levels waren grappig maar leken op sommige momenten niet goed te werken. Er zat wel een verhaal in het spel, maar dat verhaal was voor de rest niet heel goed. De besturing van het spel is makkelijk en dat maakt het ook fijner om te spelen. Het eindlevel geeft je een tegenovergesteld gevoel, omdat dit level niet altijd even goed werkt. Voor de rest is het wel een leuk spel om even te doen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten