Translate

04-07-2015

Lightybulb

Lightybulb is een internet-game uit 2015 met een simpel doel: een lichtje aanzetten. Natuurlijk gaat dit niet zo makkelijk. Aan het begin gebeurt dit door op een lichtknopje te drukken, maar uiteindelijk moet je natuurlijk puzzels oplossen om het lichtje aan te zetten.

Sommige soorten van puzzels komen vaker terug, zoals een puzzel waarbij er meerdere knoppen zijn die je in een bepaalde volgorde moet aanklikken. Later komt deze puzzel terug, maar dan met nog meer knoppen. Ook is er een puzzel met draaiknoppen die je in een bepaalde richting moet draaien en deze puzzel komt ook vaker terug in het spel. Als laatste zijn er ook nog levels met naast de licht-schakelaar een rood vlakje met daarop een bliksemschicht die om de paar seconden even knippert. Het is dan de bedoeling dat je de schakelaar overhaalt op het moment dat de bliksemschicht knippert.

Ik vind Lichtybulb een leuk spel, omdat het idee van de game simpel bedacht is, maar de levels toch wel lastig zijn. Ik vind het ook leuk dat alle levels dus gewoon hetzelfde doel hebben, maar dat doel dus steeds anders te behalen is. Ook vind ik de tekeningetjes grappig en het is ook fijn dat je de game in een korte tijd kan uitspelen, ook al doe je het pas voor de eerste keer. Het spel is kort en is uit te spelen in 5 minuten tot een kwartiertje. Of een uur als je echt heel slecht bent. De puzzels worden op een bepaald moment heel ingewikkeld en dat maakt het spelen ook heel leuk.

Lichtybulb is een leuke game en is leuk om te spelen als je even kort de tijd hebt, omdat het spel niet veel tijd nodig heeft. De levels zijn lastig, maar als je even nadenkt gaat er vanzelf wel een lichtje branden.

Klik hier om de game te spelen (of niet)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten